23. marts 2017: Daglige tyrkiske angreb på de kurdiske kantoner

Der foregår dagligt angreb fra den tyrkiske her mod landsbyer nær den tyrkiske grænse. Det sker overalt langs den tyrkiske grænse, men især i Afrin-kantonen. Ofte sker det i form af rydninger af plantager eller angreb på græsningsområder, hvor man angiver at ville bygge en mur mod Tyrkiet for at sikre det mod “kurdiske angreb”. Omkring d. 23 marts er det især gået ud over grænsebyerne mod Tyrkiet øst for Efrin, (f.eks. Raco, Den ganske store by Siyé (Shaykh Al Hadid) og Mateba), der er blevet ramt at artillerigranater fra den tyrkiske hær. I en årsrapport fra YPG for året 2016 har man opgjort, at den tyriske hær overtrådte grænsen til Rojava og chikanerede og angreb ialt 191 gange, heraf 169 angreb på civil egendom og militære positioner. 31 civile personer blev slået ihjel og 138 andre blev såret. 6 medlemmer fra de væbnede styrker og politiet blev dræbt og yderligere 8 såret.

Det er i den forbindelse værd at bemærke, at Stephen J. Thousand, der er amerikansk general under U.S. Central Command, d. 2 marts 2017 officielt udtalte: “[I’ve] seen absolutely 0 evidence that [the YPG/SDF] have been a threat to or supported any attacks on Turkey… over [the] last 2 years.”

JB