22 april 2017: Fjerde etappe af Operation “Eufrats vrede” er indledt

Situationen omkring Raqqa og Tabqa d. 23 april 2017. Sammenlign med kortene i artiklerne fra d. 8. april og 23 marts.

Selv om Tabqa endnu ikke er befriet, har YPG/YPJ i påsken indledt 4. etappe af operation ”Eufrats vrede”. Den omfatter alle de tætbefolkede landbrugsområder i ”hesteskoen” nordvest for Raqqa by. Det indebærer ikke blot erobring af de lavtliggende frugtbare landbrugsområder i  dalene, men også indtagelse af de højereliggende tørre områder på det plateau, som Raqqa by ligger på, jvf, satellitbilledet i artiklen: Eufrats vrede: Raqqas befrielse. Efter en uges hårde kampe om en række landsbyer, først ca. 20 km. NV for Raqqa, og dereftet på sletteområdet nord for Raqqa, tegner der sig nu et klart mønster i bestræbelsen på at få isoleret, og dermed indtaget hele den nordligste del af hesteskoen gennem en afsnøringsmanøvre. Der mangler blot 4-5 km åbent land mellem de to arme, der er skabt efter at 4. fase gik igang – klik på kortet for at se detajler. Et voldsomt modangreb fra ISILs side mod de befriede landsbyer i den østlige arm søndag d. 23 april har stået på til kl. 5 mandag morgen, hvor det er blevet slået helt tilbage med luftstøtte fra de allierede styrker.  70 ISIL-krigere meldes dræbt.