3. maj 2017: Jesper Söder er blevet talsmand for de syriske demokratiske styrker (SDF)

Talskvinde for operation Eufrats vrede, Jihan Sheick Ahmad og Jesper Söder

Talskvinde for YPG/YPJ og SDF Jihan Sheikh Ahmad har udnævnt den svenske frivillige YPG-soldat Jesper Söder til talsmand for SDF. Det er ikke bare en stor hædersbevisning, men meget mere et udtryk for den tillid og anerkendelse, som det er lykkedes Jesper Söder at opnå blandt de syriske kurdere i deres bestræbelser på at få befriet Syrien for Islamisk Stat. Udover sin indsats ved fronten, har han også ydet en stor civil indsats gennem indsamling af midler i Sverige, der er brugt til indkøb af hjælpepakker til fattige familier i de områder, der er befriet af SDF. Han har endvidere informeret offentligheden intenst om situatioen i Nordsyrien på facebook og twitter, og har gennem sit offentlige virke også været med til at styrke moralen og viljen hos kurderne, som et levende bevis på, at de ikke er alene. Som politisk ofrficer har han på det seneste ikke mindst beskæftiget sig med de indre modsætninger, der har fundet sted blandt ISIL-kriigere i Tabqa, hvor en gruppe ønskede at overgive sig til SDF. Det er muligt, at det især er hans involvering i tacklingen af sådanne overvejelser, der er baggrunden for han udnævnelse som talsmand. Hans bog: När världen tittade bort – svensken som kämper mot Daesh i Syrien, vil  om kort tid blive anmeldt her på hjemmesiden.