24 maj 2017: YPG hilser USAs beslutning om at levere våben til YPG/YPJ velkommen

YPGs talsmand Rêdûr Xelîl har udsendt følgende pressemeddelelse som følge af USAs beslutning om at øge våbenhjælpen til de syrisk-kurdiske styrker YPG/YPJ:

”Selv om det hvide hus’ beslutning om officielt at give våben til YPG er kommet noget sent, er det blevet en tilkendegivelse af den tillid til vore styrkers kamp mod Islamisk Stat og alle terroristgrupperne. Mange sejre er blevet opnået i kampen mod terror over de sidste 5 år og under den vedvarende krig, både gennem vore styrkers kampe med deres egne midler og gennem støtte fra de internationale koalitionsstyrker. YPG beviste overfor hele verden, og særligt overfor den internationale koalisions styrker, at de den vigtigste styrke, der kæmper mod terrorisme. Før denne beslutning fra USAs side, havde vore styrker store mangler i en lang periode.

Med denne beslutning fra de forenede stater er alle usande påstande mod vore styrker blevet gjort til skamme.

Vi tror på, at denne historiske beslutning vil forbedre vore styrkers kamp mod terrorismen, da beslutningen vil skabe hurtige og vigtige resultater for de demokratiske styrker, der slås mod terrorismen.

Vore styrker hilser denne historiske beslutning velkommen og fremhæver, at vi vil bygge et Syrien, hvor alle mennesker vil leve frit,  og at vi vil bekæmpe de mørke kræfter med støtte af den internationale koalisions styrker. ”

Læg mærke til formuleringen ”beslutning om officielt at give våben til YPG”. Realiteten har nemlig været, at dannelsen af SDF i høj grad også tog sigte på at skabe en offentsiv enhed, der gjorde det muligt at levere vestlige våben, der officielt blev leveret til de arabiske allierede, men hvor man naturligvis ikke kunne sikre, at kurderne ikke fik del i dem al den stund, at det er dem, der klart har føretrøjen på i alle operationer. Det har formentlig været et politisk spil, som både de vestallierede og kurderne havde interesse i at fastholde. Men ud over det politiske signal, der nu ligger i at erkende, at våben gives direkte til YPG/YPJ, er der givet også tale om en væsentlig opgradering af de våbentyper, der leveres. Det er givet det, der henvises til i formuleringen ”Før denne beslutning fra USAs side, havde vore styrker store mangler i en lang periode”.