7. juni 2017: Fald ikke for den slags moustacher, hvis du er på ferie i Tyrkiet!

YPG-soldat med moustache

Da Islamisk Stat angreb Kobane ved grænsen til Tyrkiet opstod der hårde kampe. Tyrkiet lukkede grænsen, så der ikke kunne komme hjælp til de betrængte kurdiske syrere. Mehmet Ali Bora, en borger i den østlige Van provins i Tyrkiet lagde billeder af YPG-soldater på facebook med kommentaren: ”Jeg vil give mit liv for jeres moustacher”.

Van provinsens hovedanklager har lagt sag an mod Mehmet Ali Bora for ”at sprede propaganda for en terrorist organisation”, og Mehmet er siden blevet dømt til 1 år, 6 måneder og 22 dages fængsel af Vans fjerde domstol for hårde straffe, som altså angav lovprisning af YPG-soldaters moustacher for ”terroristpropaganda”.

Mehmet Ali Bora har kraftigt kritiseret rettens dom og har udtalt, at han vil appellere den.

JB