31. juli 2017: YPG har netop åbnet en klinik for civile i Raqqa 

Dr. Akif har d. 24 juli åbnet en klinik i Raqqa. Det er det eneste sted civile med helbredsmæssige problemer idag kan søge hen. Han har kun ganske få hjælpemidler. Klik på billedet for at se detaljer.

YPG har åbnet en klinik for civile i Raqqa d. 24 juli. Det er det eneste sted, hvor civile, der flygter fra ISIL kan få medicinsk hjælp. YPGs pressetjeneste har talt med klinikkens eneste læge.

Han og nogle sygeplejersker har hidtil reddet hundreder af menneskers liv, inklusive tilfangetagne krigere fra Islamisk stat.

Dr. Akif fortæller: ”Jeg arbejdede også som praktiserende læge før krigen. Gennem de sidste 6-7 år, har jeg arbejdet som læge for YPG og SDF. Både indenfor det militære og det civile område.”

Akif, der tog del i befrielsen af Manbij, Kobane og andre byer fortæller, at han som prøver at bidrage med alt det han kan for sit land. Hvad angår de meget begrænsede midler de har, siger Akif: ”Vi har ikke 1 % eller end ikke 0.1 % af de midler et normalt hospital burde have. Men der er ingen grund til at beklage sig. Situationen og billederne af klinikken taler for sig selv”. Han pointerer, at Rojava stadig er blokeret af Tyrkiet mod nord og af KDF mod øst, og tilføjer: ”Selv hvis der var en financiel mulighed for at købe forsyninger, gør blokaden det ikke muligt.”

Du kan se interviewet (med engelske undertekster) på

https://anfenglish.com/news/ypg-clinic-in-raqqa-treats-civilians-and-fighters-21143