20 oktober 2017: Lederen af de kvindelige forsvarsenhed, YPJ’s, tale ved befrielsen af Raqqa

 

 

Medlemmer af kvindernes forsvarsenhed YPJ samledes torsdag morgen foran banneret med Abdyullah Öcalan og fejrede befrielsen af Raqqa.

Allerede tidligt torsdag morgen samledes hundredevis af medlemmer af kvindernes forsvarsenhed YPG på al-Naim pladsen midt i Raqqas centrum. for at fejre Raqqas befrielse. Al-Naim pladsen er den plads, hvor Islamisk Stat gennem de sidste 4 år næsten dagligt har foretaget henrettelser af borgere, der ikke blindt fulgte deres ordre. Et stor portræt af Öcalan var hængt op på pladsen. Öcalan har ikke mindst haft stor betydning for den markant høje stilling og status, som kvinderne har fået i de befriede områder af Nordssyrien.

Lederen af de kvindelige styrker, YPJ, Nesrin Abdullah sagde i sin tale (der blev holdt på arabisk):

”Vore styrker har spillet en aktiv rolle siden starten af Raqqa offensiven (i november 2016, jb). Vi har opnået denne succes skulder ved skulder med YPG og SDF styrkerne. YPJ har givet håb for alle kvinder i Syrien under Raqqa offensiven ved at forsvare kurdiske, arabiske og andre kvinder samt alle religioner, og ved at så broderskab blandt folkene. Vi gennemførte det hårde slag mod slynglerne her i det, de kaldte deres hovedstad. Gennem vores kamp befriede vi og gav oprejsning for Yasidi-kvindernes ødelagte ære. Vi har befriet tusinder af tilfangetagne Yasidi-kvinder og børn.  Arabiske kvinder, som har tilsluttet sig YPG under processen har dannet to bataljoner, gennem hvilke de har deltaget og kæmpet under slaget om Raqqa. En anden bataljon fra YPŞ (Yasidi-kvindernes forsvarsenhed i Şingal, Iraq, jb) tog også aktiv del og hævnede deres folk under offensiven. Vi har reddet 450 000 civile ud af slynglernes greb og hjulpet dem til at nå sikre zoner. Gennem den historiske offensiv er 30 kvindelige soldater faldet som martyrere. Vi tilegner befrielsen af Raqqa alle kvinder i verden. [oversat fra engelsk af JB]

Jin, Jiyan, Azadi (kvinde, liv, frihed)”