21 december 2017: Grøntsagsmarkederne er ved at vende tilbage til Raqqa

Al-Hal Souq’en, der tidligere har været et af de vigtigste grøntsagsmarkeder i Raqqa. Nu er den ved at komme godt i gang igen, selv om priserne er højere end før på grund af den ødelagte infrastruktur, der fordyrer transporten af varer til markedet.

Al-Hal Souq’en, et lokalt grøntsagsmarked i den østlige del af Raqqa (Pkt. 4 på kortet) er ved at komme godt igang igen, efter at beboerne er vendt hjem til de tre østlige kvarterer. Markedet forsyner Raqqa og byens opland med grønsager og frugt, og landbrugere fra omegnen kommer til markedet for at sælge deres afgrøder. Men der er også utilfredshed, og folk beklager sig over de høje priser. Det hænger sammen med ødelæggelsen af indfaldsvejene og især deres broer over kanalerne fra de nordlige landområder til byen, der har har været helt ødelagt af IS. Det er også et stort problem, at de store broer over floden Eufrat, der forbinder byen med landbrugsområderne syd for Eufrat, tidligt i kampen om Raqqa blev bombet helt i stykker af de vestlige allierede. Mange varer bliver bragt over floden til byen med båd, hvilket medvirker til at priserne på al-Hal souq’en varer stadigt er noget dyrere end tidligere. Så Al-Hal Souq’en lægger pres på myndighederne for at istandsat broerne, så vareforsyningen kan blive bedre og billigere.