21 december 2017: Nyt universitet åbnet i Kobane

Nyt universitet åbnet i Kobane

Åbningsceremonien d. 11 december for det nye universitet i Kobane foregik i Baqi Khaddo Centret for Kultur og Kunst,

DAA, den demokratiske autonome administration, har netop åbnet det første universitet i Eufrat regionen i Nordsyrien. Det skete ved en ceremomi d. 11 december i Baqi Khaddo centret for kultur og kunst, i Kobane (Pkt. 6 på dagens kort)

Allerede d. 30 september offentliggjorde Kobanes bystyre beslutningen om at åbne universitetet, og d. 10 oktober havde administrationen fået tilrettelagt adgangsprocedurerne og åbnede for tilmelding.  Foreløbigt er der registreret en tilmelding på 45 studerende. Tildigere, før den syriske krise, var  ungdommen i regionen nødt til at tage til de store syriske byer Aleppo, Raqqa eller Damaskus for at kunne tage en universitetsuddannelse. Der har derfor været stor interesse for det nye universitet.

Det videnskabelige personale består af 13 lærere. Derudover har den autonome administration i forbindelse med indvielsen af universitetet åbnet mulighed for at flere erfarne lærere kan blive tilknyttet universitetet, hvis stab dermed kan udvides.

Universitetet består af to afdelinger:

  1. Matematik, fysik og kemi
  2. Kurdisk litteratur.

Der vil blive undervis både på kurdisk, arabisk og engelsk.

Uddannelsernes længde vil være 4 år.