21. december 2017: Raqqas indbyggere vender hjem: 6 nye skoler på vej til at blive åbnet

Den første skoledag for eleverne på al-Wahda-skolen i lokalområdet al-Mashlab åbnede d. 27. november (se artiklen 3. december: Første skoledag i Raqqa efter befrielsen fra Islamisk Stat, hvor også beliggenheden af al-Mashlab kvarteret er angivet). Nu er yderligere 2 bykvarterer i Raqqa blevet ryddet helt for miner, og beboerne er ved at vende hjem fra flygtningelejrene (pkt. 4 på kortet).

Indenfor de sidste 2 måneder er ialt 14 500 familier vendt tilbage til de 3 lokalområder. Kvartersrådene har meddelt, at 8 000 familier er kommet tilbage til Al Mashlab , 5 000 familier til det nærliggende kvarter Rimela, og 1 500 familier til Tayar, det første rydede kvarter i den vestlige del af Raqqa.

En lokal rådsleder fra Al Mashab, Mikened Sibli, understreger, at de prøver at tilvejebringe services til de tilbagevendte beboere indenfor rammerne af de muligheder, de har. ”Hver dag kommer der stadig flere tilbage. Butikker åbner, og livet vender tilbage til det normale i kvarteret.”

Behovet for skoler er voldsomt stigende, og der er nu forberedelser på vej for snart at kunne åbne yderligere 6 skoler i byen: 2 skoler i Rimela kvarteret, yderligere 2 i al-Mashlab kvarteret og en skole i al-Adkhar kvarteret.

Medlem af Raqqas byråds uddannelseskommitte Abdullah al-Hassan siger: ”På grund af den store tilstrømning af elever, har vi forberedt seks skoler, hvor rydningen af miner er afsluttet, og hvor istandsættelsen af skolerne er færdig. Vi arbejder nu med at få tilvejebragt det nødvendige personale og udstyr, før skolerne kan åbnes”.