21. december 2017: SDF og den irakiske hær etablerer koordinationscenter ved den fælles grænse til Deir Ez Zor-provinsen

repræsentanter for SDF og den irakiske hær mødtes søndag d. 10 december på den irakiske side af grænsen for at drøfte grænsesikkerhed

Repræsentanter for de syriske Demokratiske Styrker og den irakiske hær mødtes søndag d. 10. december for at tale om sikkerheden ved den irakisk-syriske grænse, der går fra nord til syd i den østlige del af Deir Ez-Zor-provinsen, og blev enige om at etablere et fælles kooridnationscenter for grænsesikkerhed og informationsudveksling. Mødet, der foregik på den irakiske side af grænsen omfattede de irakiske Jazeerah styrkers leder, General Kasim Huhammed Salih og hans næstkommanderende General Abdul Husayn på vegne af den irakiske hær, mens SDF var repræsenteret af lederne af Operation Jazeehra stormen, kommandørerne Hasan Qamislo og Engizek Xelil.

De to sider gjorde opmærksom på det snarlige endeligt for Islamisk stat, og talte om at bevare sikkerheden langs grænsen indtil kampen mod Islamisk stat er helt afsluttet. SDF og de irakiske repræsentanter lykønskede hinanden med deres succes  i kampen mod Islamisk stat. Derefter vendte SDF delegationen tilbage til deres område.

Hesan Qamislo blev en uge senere interviewet af nyhedsbureauet ANF. Han fortalte, at SDF var ankommet til den irakiske grænse d. 23 november, og havde der aftalt mødet d. 10 december:

Hesan Qamislo er kommandør i De Syriske Demokratiske Styrker (SDF) og har ledet forhandlingerne med den irakiske hær omkring sikkerheden ved den fælles grænse

”Dette møde  med den irakiske her blev meget vigtigt for at kunne udveksle information mellem vore enheder ved grænsen og finde fælles løsninger på området. Det var også vigtigt for at kunne undgå angreb og krydsninger fra Islamisk stat. Det er den irakiske hær, der står for sikkerheden på den irakiske side af grænsen og Nordsyrien beskytter sin egen grænse. Mødet var nødvendigt for at sikre harmoni mellem os angående grænsesikkerheden. Jeg håber, at forholdet til den irakiske hær vil blive bedre og mere harmonisk, og at møderne vil bidrage med det.  Området fra Syrisk Shengal i nord og til Elbukalam i syd blev indtil sidste år brugt af ISIS til at krydse grænsen mellem  Syrien og Irak. Selv om der ikke bor nogen i området, så er regionen rig på naturressourcer, i særlig grad olie, som var en vigtig financiel kilde for Islamisk Stat. Det er et bjergrigt område, og det gør det særligt nødvendigt at kunne forsvare området, så Islamisk stat eller andre terroristgrupper ikke kan bruge det som tidligere, eller kan slippe over grænsen.”