15. februar 2018: Bustransport-svindel afsløret i Tabqa

Den interne sikkerhedstjeneste i Tabqa kontrollere en intercitybus ved et checkpoint,

Et kontor for bekæmpelse af organiseret kriminalitet under den interne sikkerhedstjeneste i Tabqa, vest for Raqqa, har for nyligt arrasteret et netværk af mellemmænd, der har udnyttet borgere, der er flygtet fra syriske konfliktzoner. De har modtaget høje transportgebyrer på mere end tre gange basis tariffen, der er bestemt af busadministrationen i Tabqa. Netværket havde forbindelse til det internationale transport kompagni ”Farah”.

Mellemmændene udnyttede borgernes manglende viden om basispriserne og modtog 23 000 Syriske pund for en billet fra Tabqa til Damaskus, hvor basisprisen fastsat af busselskabet begynder ved 6 000 syriske pund. Passagerlisterne på ”Pullman” busserne, der er undersøgt ved de interne sikkerhedsstyrkers checkpoint afdeling viser de store manipulationer med listen og den store forskel på priser, der er blevet taget fra borgerne. Chaufførerne blev standset og sendt til afhøring for at finde frem til resten af dem, der havde arbejdet sammen med mellemmændene og havde udnyttet borgerne efter at de havde købt billetterne. Det lykkedes at få returneret det fulde beløb på 1,6 mill. Syriske pund og få fremskaffet en erstatningsbus, der kunne sikre, at alle kom til Damaskus.

Lederen af Tabqwas interne sikkerhedsstyrke Saif al.Din Taher

Lederen af de interne sikkerhedsstyrker Saif al-Din Taher har til nyhedsbureauet ANHA fortalt, at de interne sikkerhedsstyrker i Tabqa er meget opsat på at beskytte borgerne mod alle former for udnyttelse, der bliver foretaget af nogle svage sjæle, og at de vil bestræbe sig på at komme fænomenet helt til livs.

Pullman-busterminalen i Raqqa, der efter en istandsættelse nu er ved at komme igang igen.

Pullman-busserne er et af de store busselskaber i Syrien, og Pullmann-terminalen i Raqqa har været et vigtigt trafikknudepunkt i det østlige Syrien. Terminalen blev oprettet i 1996 ved runddelen al-Sa’ah, men under Islamisk stats hærgen i byen blev kontorerne lukket, og terminalen blev ødelagt af IS_bander. Service-kommitteen under Raqqas civile råd har netop i midten af januar afsluttet genopbygningen af Pullman terminalen. De mange transportselskaber, der har haft til huse i terminalen er ved at genåbne deres kontorer, og genopbygge transportruterne mellem de syriske provinser.

Lederten af genopbygningen af Pullman-terminalen i Raqqa

Lederen af genopbygningen, Khalil al-Mousa fortæller: Jeg blev udnævnt af Service Kommitteen til at overvåge rydningen af terminalen for efterladenskaber fra krigen, kratere og jordvolde mv. , og idag har vi afsluttet klargøringen af terminalen, så den kan komme til at fungere igen.

Kilder:

Anonymous, 2017: Organized Crime Combating Office arrested brookerage cell in al-Tabqa. ANHA, 29 dec. 2017.

Anonymous, 2018: Al-Raqqa’s transportation companies reoperating. ANHA, 8 jan. 2018