13. marts 2018: Appel fra Feykurd: Stop Tyrkiets etniske udrensning af den kurdiske by AFRIN

Siden den 20. januar 2018 har den tyrkiske hær fortsat invasionen og sit ubarmhjertige bombardement af civile i Afrin.

Det kurdiske folk i Afrin bliver udsat for folkedrab og etnisk udrensning af den tyrkiske hær med støtte fra jihadistiske grupper som Al-Qaida, Al-Nusra og resterne af Islamisk Stat.

Det internationale samfund forholder sig stadig tavs og vender det blinde øje til disse civile massakrer.

Til trods for FNs Sikkerhedsråds vedtagelse af en​​ resolution om våbenhvile i hele Syrien er angrebene fra det tyrkiske militær blevet intensiveret. Våbenhvile eksisterer kun på papiret, og der er ingen, der overvåger overholdelsen af ​​FN-resolutionen. Beslutningen gav et glimt af håb om at forhindre yderligere civile massakrer. Men de vestlige regeringer er tavse. Dette gør EU, USA, Rusland og FN medskyldige i et folkemord på Afrin ‘s børn. Siden vedtagelsen af FN-resolutionen er 50 civile blevet dræbt, herunder mange kvinder og børn. Siden starten på invasionen er mere end 280 civile blevet dræbt og yderligere 747 andre civile blevet såret.

Kemiske og forbudte våben bruges mod civile i Afrin

Tyrkiet har brugt kemiske våben mod civile. Det har angrebet flere landsbyer med forbudte våben. Tusindvis af civile er blevet tvunget til at forlade deres landsbyer og søge tilflugt i Afrins bycentrum på grund af igangværende luftangreb og bombardementer.

Adgang til vand og elektricitet er nu helt afskåret i Afrin.

Belejringen i Afrin City Center er nu begyndt. Den tyrkiske hær angriber især infrastrukturen for at gennemtvinge evakuering af ​​lokale beboere. Vandværker, bagerier, el- og telefonlinjer påvirkes også af de tyrkiske angreb. Siden belejringen af Meydankê-dæmningen i Afrin er der ikke længere nogen forsyning med vand og elektricitet.

Kurderne i Afrin står nu over for udsigten til at blive ofre for iværksættelsen af en etnisk udrensning, hvorunder de helt bliver udryddet fra Afrin. I virkeligheden har denne enklave historisk set været et af kerneområderne med kurdisk flertal, men dagen efter invasionen udtalte Erdogan, at Tyrkiet havde til hensigt ”at give Afrin tilbage til sine retmæssige ejere”! Det er tydeligt, at den tyrkiske præsident Erdogan har indledt en udrensning af alle kurdere.

Tyrkiet fortsætter sine angreb på trods af FN’s Sikkerhedsråds resolution, der opfordrer til en 30-dages våbenhvile i hele Syrien. Men FN og de internationale stormagter forbliver tavse og inaktive trods det løfte.

Resultaterne er klare:

  • Tyrkiet dræber kurdere, mens FN er tavs
  • I går var det Islamisk Stat i Kobane, i dag er det den tyrkiske stat i Afrin
  • Mens Tyrkiet dræber, ser Europa, NATO, Rusland og FN blot til

Den tyrkiske invasion betyder folkemord og etnisk udrensning i Afrin

Med venlig hilsen

FEY-KURD (Sammenslutningen af ​​Kurdiske Foreninger i Danmark), Retortvej 45. 1. 2500 Valby