13 marts 2018: Erdogans regeringsparti viser sit sande ansigt i Tyrkiets parlament

Parlamentsmedlemmer fra Erdogan regeringsparti AKP angreb medlemmer af oppositionspartiet HDP og slog dem ned under en samling i det tyrkiske parlament efter at et parlamentsmedlem for HDP fra den kurdiske by Gaziantep, MP Mahmut Toğrul havde holdt en tale om Afrin:

’Når man siger, at ”vi vil give Afrin til dets berettigede ejere”, og dermed mener, at ville bosætte flygtninge i Tyrkiet dér, så fremlægger man klart en plan for demokratisk ændring i en kurdisk-befolket region; og det er det, der kaldes etnisk udrensning’, sagde Toğrul i sin tale i parlamentet.

’Man kan ikke genbosætte folk fra Aleppo, Idlib og Raqqa i  Afrins befolknings hjem og land’, fortsatte han.

Efter at han havde afsluttet sin tale, trængte en gruppe af AKPs parlamentsmedlemmer sig hen mod HDPs pladser. I slagsmålet, der opstod, blev Toğrul’s venstre arm brækket, og andre parlamentsmedlemmer  fra HDP, Müslüm Doğan, Garo Paylan og Behҫet Yildirim blev også såret.

Medlemmer af det pro-kurdiske Folkets Demokratiske Parti (HDP), der er Tyrkiets tredie største parti, holder pressekonference om, hvordan de næsten blev lynchet, da degjorde opmærsom på den etniske udrensning i Afrin

Toğrul og HDPs parlamentsmedlemmer holdt senere en pressekonference i parlamentet, og beskrev hændelsen:

’Omkring 40 af dem begyndte at nærme os helt vanvittigt. De begyndte at tæve mig og mine venner. Jeg faldt til jorden, og de fortsatte med at sparke mig. Jeg blev alvorligt slået. Jeg tog på hospitalet og fik en lægeerklæring, der fastslog, at jeg ikke kan arbejde i 45 dage.’

Toğrul fortsatte: ’Vi behøver ikke at fortælle, hvad regeringen siger om Afrin. Vi er imod krig. Vi har tydeligt sagt, at soldater fra fattige familier er også blevet dræbt der. I går sagde jeg i min tale: På grund af de, der ønsker at fastholde deres magt, mister unge mennesker fra begge sider deres liv. Livet blandt civile på begge sider er truet. Det er det vi siger.  Faktisk er vi ikke de eneste, der giver udtryk for dette synspunkt. Jeg nævnte også Amnesty International’s rapport. Men i går stod vi over for et forsøg på lynchning.

Vores lovkommission vil indgive kriminelle anklager mod de, der iværksatte angrebet.’

 

Kilde:

Anonymous, 2018: AKP MPs attack HDP MPs in Parliament after a speech on Afrin. ANF, 9 march 2018.