13. marts 2018: Le Monde: Tyrkiet bryder international lovgivning, og gennemfører et etnisk folkemord mod kurderne i Syrien

Le Monde: Tyrkiet bryder international lovgivning, og gennemfører et etnisk folkemord mod kurderne i Syrien.

Kurdere i den irakiske by Sulaimaniyah, protesterer mod den tyrkiske militære invasion i Afrin

På en lederplads i den store franske avis Le Monde d. 27. februar gav forfatteren Patrice Franceschi udtryk for, at hvis Europa lader stå til, mens  Præsident Erdogan invaderer Afrin, så vil området blive et mål for jihadismen. Afrin har haft en sikkerhed, der har svaret til Europas, men det gamle kontinent vil blive truet af terrorisme, hvis det tyrkiske regime og dets leder Recep Tayyip Erdgan bliver sluppet løs i den syriske by.

I artiklen med overskriften: “Hvis man dropper kurderne i Syrien, vil det styrke dannelsen af terrorist netværker” anføres, at

“I over en måned har den tyrkiske hær krænket international ret med et etnisk folkemord af kurdere i den Afrinske enklave i Nordsyrien. For at retfærdiggøre denne åbenlyse overtrædelse hævder Erdogan, at kurderne truer de sydlige grænser, ligesom han hævder at de er ‘terrorister’.”

Forfatteren sammenligner Erdogans propaganda for at retfærdiggøre massakren på kurderne med Joseph Goebbels og Adolf Hitlers officielle nazistiske propaganda for at eliminere sine fjender.

Forfatteren skriver, at kurderne ikke er vores fjender, tværtimod: “De er allierede, og det er ikke godt for os at opgive vores bedste allierede i området, og handle imod vores interesser.” Han påpeger, at han har ledsaget kurdere i deres kamp mod terrorisme i 5 år. “Jeg ved udmærket, hvem terroristerne er, at de ikke er som dem, og at Afrin før den tyrkiske invasion var et roligt område langt fra konflikten”.

“Vi kan virkelig ikke glemme kurderne, som hjalp USA med at besejre lejesoldaterne fra terrororganisationen Islamisk Stat, vores fælles fjende, der er ansvarlig for angrebene i Frankrig og i hele Europa generelt. Vore soldater kæmpede sammen med dem i 3 år, hvor Erdogan har beskyldt Frankrig for at have bedrevet aftalt spil med terrorister. Det jeg ønsker at afsløre er Erdogans galskab med at sprede falske nyheder om enhver, der sætter sig op imod ham.”

“Prøv ikke at overbevis mig om, at kurderne er terrorister. Jeg kender deres historie meget godt,” skriver han og gentager, at hvad Erdogan har gjort mod de kurdiske styrker kan sammenlignes med det, som  det tyske politiske politi “Gestapo” gjorde for at svække den franske modstand.

Den franske forfatter og journalist på aviserne Le Figaro og senere Le Point, Franz-Oliver Giesbert har for nyligt på radiostationen Europe 1 fremhævet de vestlige landes dobbeltmoral i forbindelse med Afrin, og har kritiseret de franske medier for at være blevet en mekanisme, som kun udgiver positive kommentarer. Han brugte Tyrkiet som eksempel på, hvordan denne æra af ’blødt tyranni’ udfolder sig: Han kalder Recep Tayyip Erdogan for ’en slagter ligesom Beshar al-Assad’”Medierne skriver kun om Øst Gouta. Det har de ret i, for Assad øver vold mod rebellerne, som faktisk er islamister. Ingen taler om det, men det er en realitet. Men samtidigt skriver de ingenting om den tyrkiske hærs fortsatte bombardement af kurderne”.

 

Kilder:

Anonymous, 2018: French newspaper: Turkey violates international law, do ethnic genocide of Kurds in Syria. ANHA, 1. Marts, 2018.

Anonymous, 2018: Giesbert calls Turkish president Erdogan ‘a butcher’. ANF, 7. March 2018.