8. april 2018: Afrins forvaltning: Krigen har flyttet sig til et andet stadium

Afrins forvaltning: Krigen har flyttet sig til et andet stadium

Medleder (Co-chair) af Afrin kantonens ledelse, Osman Şêx İsa, redegør for beslutningen om evaluering af Afrin by på en pressekonference d. 15 marts 2018

Den Demokratiske Autonome Administration af Afrin Canton afholdt d. 15 marts en pressekonference i Shehba-regionen sydøst for Afrin og meddelte deres beslutning om at evakuere civile fra Afrin by for at undgå massakrer på civile og en stor humanitær katastrofe.

Ledere fra kantonens administration og talsmænd for YPG / YPJ var til stede på pressekonferencen, hvor en redegørelse blev læst op af medformanden for kantonens ledelse, Osman Şêx İsa:

“Afrins heroiske modstand mod den tyrkiske hær og dens samarbejdspartnere – resterne af Islamisk Stat og Jabhat Al-Nusra samlet under navnet “Den frie hær” – fortsætter nu på sin 58. dag.

Angrebet på Afrin startede den 20. januar i en alliance med Rusland og med tavshed fra de ​​regionale magters side. Rusland åbnede sit luftrum for at den tyrkiske stat kunne begå en massakre mod vores folk med alle sine våben, og ofrede derigennem vores folk for at fremme deres egne interesser.

Afrin bliver udsat for massakre og tvungen migration

Angrebet er blevet gennemført under stiltiende accept fra de internationale magters side, fra koalisionen mod Islamisk Stat og fra FN’s Sikkerhedsråd.

Afrin bliver udsat for massakre og tvungen migration. Hundredvis af civile har lidt under alle mulige slags angreb. Det er en kendsgerning, der viser, at de angivne magter og organisationer ikke har opfyldt deres ansvar overfor vores folk og overfor vore styrker, der har kæmpet mod Islamisk Stat og mod Erdoğan, som har spredt terror over hele verden.

Den tyrkiske stat bruger Islamisk Stat-bander til at ændre demografien i Afrin og bosætter disse reaktionære kræfter og deres familier i stedet for vores folk. AKP har begået massakrer på hundredvis af civile, der har forsøgt at flygte fra angrebene. Der bliver bedrevet folkemordspolitik mod et helt folk.

Vi har besluttet at evakuere civilbefolkningen fra byen

Igennem 58 dages angreb har vores folk og krigere gjort stor modstand mod NATOs næststørste hær. Hele verden skal vide, at vores folk og forsvarsstyrker modstod denne vilde kraft med en stærk vilje. Imidlertid har den invaderende tyrkiske hær gentagne gange gået målrettet mod civilbefolkningen, og i løbet af de sidste to dage er mange børn og kvinder er blevet slået ihjel, ligesom Afrins infrastruktur systematisk er blevet ødelagt. For at undgå en stor humanitær katastrofe har vi besluttet at evakuere civilbefolkningen fra byen.

Krigen har bevæget sig over i en ny fase

Vores kamp mod den tyrkiske stats invasion og mod de mørke kræfter, der benytter navnet “den frie hær” fortsætter. Men krigen har bevæget sig til et andet stadium med en ny taktik for at forhindre en massakre mod ​​civilbefolkningen og for at kunne bekæmpe banderne. Vores styrker er placeret overalt i Afrin, og de vil påføre den invaderende tyrkiske hær og dens bander stor skade på deres egne tilholdssteder. En sejrserklæring fra Erdogan og hans samarbejdspartneres fortællinger om sejr har ingen værdi for den offentlige mening i Tyrkiet – og i resten af verden. Vores styrker vil gøre alle deres tilholdssteder til et mareridt for dem. Afrins modstand vil fortsætte, indtil hver tomme er befriet, og Afrins folk kan vende hjem. Vi hilser alle, der er gået ind i modstanden.

Ud over Afrins befolkning har befolkningen i hele Nordsyrien og Kurdistan rejst sig for Afrin. Desuden har demokratiske kræfter over hele verden ikke svigtet Afrin. På vegne af vort folk hilsner vi alle, der har taget Afrins modstand til sig. Vi opfordrer dem til at fortsætte deres støtte til vores folk mod folkedrabspolitikken, og til at presse på for at vores folk kan vende hjem,  og for at de tyrkiske invasionsstyrker skal forlade Afrin.

FN bør stoppe sit hykleri

Endelig opfordrer vi FN’s Sikkerhedsråd til at bryde deres tavshed og lægge pres på den tyrkiske stat for at afslutte krigen, der har karakter af et fysisk, kulturelt og politisk folkedrab på vores samfund. FN bør afslutte sit hykleri og træffe de nødvendige beslutninger vedrørende blodsudgydelserne i Afrin og det østlige Ghouta.

500 civile og 820 krigere er blevet slået ihjel

Siden starten på ​​angrebet er 500 civile, herunder børn, kvinder og ældre, blevet slået ihjel af den tyrkiske stats fascisme, og mere end 1030 andre civile er blevet såret. Derudover er 820 fra SDFs forsvarsstyrker faldet på slagmarken.

Vi lover vores folk, vore dræbte og de sårede, at vi vil tage hævn over dem. Vort mål er årsagen til vores modstand og kamp, der hviler på loyalitet over for vores dræbte. Vores mål er en sejr. ”

Kilde:

Anonymous, 2018: Afrin administration: The war has moved to another stage. ANF, 18 marts 2018.