8. april 2018: Fotodokumentation af tyrkiske plyndringer i Afrin

Fotodokumentation af tyrkiske plyndringer i Afrin

Søndag aften, var AFP journalister vidne til, hvordan de mange mænd, der plyndrede størstedelen af forretningerne, køretøjer, dyr og personlige ejendele, forlod bye

Som omtalt i artiklen fra 13. marts 2018: Erdogan bomber, plyndrer, og driver etnisk udrensning i Afrin, organiserede den tyrkiske hær allerede fra starten af invasionen i Afrin d. 20 januar systematiske plyndringer blandt civilbefolkningen i de områder, de har intaget. Det fortsatte også ved deres indtog i Afrin by, og var en af årsagerne til, at SDF valgte at organisere en evaluering af civilbefolkningen for at undgå en humanitær katastrofe. Derefter forlad de byen som led i en omlægning af forsvarsstrategien til en egentlig guerillabevægelse. Siden indtagelsen af Afrin d. 18 marts er den tyrkiske hær sammen med deres bander af lejesoldater gået i gang med at plyndre alt fra de civile i byen. Det er blevet rapporteret indgående i den internationale presse. Selv USA, der har været stort set tavs siden begyndelsen af invasionen, har udsendt en  erklæring om, at man er ”bekymret” over de mange plyndringer, der berettes om.

Det franske nyhedsbureau AFP har bragt følgende fotografier som dokumentation af plyndringerne, med kommentarerne angivet nedenunder billederne.

Stjålne ejendele i en strålen trailer bag en stjålen traktor

Den franske avis Le Monde har også offentliggjort kommenterede fotodokumenter af plyndringerne:

Før Ankara’s invasion, var Afrin den eneste region i Syrien, der var beskyttet mod krig og ødelæggelse

”Før Ankara’s invasion, var Afrin den eneste region i Syrien, der var beskyttet mod krig og ødelæggelse”

Syriske oprørere river en statue ned i et centralt vejkryds i byen, af den mytiske kurdiske helt Jernsmeden Kawa
På disse billeder fra Le Monde ses også, hvordan husdyr er blevet stjålet, og hvordan en forretning er blevet brændt af efter en plyndring.

Kilder:

Anonymous, 2018: AFP documents looting in Afrin. ANF, 20. marts 2018