2. august 2018: Erdogans mafiasyndikat ’Ottomanere fra Tyskland’ er blevet forbudt i Tyskland

Det tyske indenrigsministerium har forbudt organisationen ’Ottomanere fra Tyskland’, der arbejder for den tyrkiske regering. Organisationen har været under anklage for organiseret kriminalitet. Ministeriet har udtalt, at gangstergruppen udgør en alvorlig fare for enkeltpersoner og for offentligheden.

Den tyske indenrigsminister Horst Seehofer udtaler, at man har forbudt al aktivitet i ’foreningen’ ’Osmanen German ia’ (Ottomanere fra Tyskland), der er en gangsterorganisation med forbindelser til den tyrkiske stat, som har været drevet i Tyskland under dække af at være en forening. Forbudet dækker også andre foreninger med tilknytning til Osmanen Germania.

Beslutningen er baseret på den tyske foreningslovgivning, og det understreges, at foreningens aktiviteter og formål har overtrådt den tyske kriminallovgivning.

Iførlge en udtalelse fra ministeriet, blev der gennemført razziaer og anholdelser imod bandemedlemmer d. 10 juli i delstaterne Rheinland-Pfalz, Badem-Wittemberg, Bayern og Hessen. I de fire tyske delstater har banden har haft afdelinger i 16 forskellige byer.  Aktionen var kulminationen på et omfattende undersøgelsesarbejder, der især blev gennemført i marts måned i år (se artiklen: Har Erdogan personligt skabt bevæbnede bander i Tyskland?).

Bandemedlemmer er blevet anklaget for mordforsøg, afpresning, narkohandel, tvungen  prostitution og bortførelser. Allerede i februar udtalte indenrigsministeriet i delstaten Nord-Rhein-Westphalens, at Osmanen Germania er en bandeorganisation, der har tætte forbindelser til det regeringsbærende tyrkiske parti AKP og til præsident Erdogans inderkreds.

Det er bemærkelsesværdigt, at offentliggørelsen af forbuddet kom dagen efter at Tyrkiet officielt indførte sit nye politiske system, der giver præsidenten yderligere øgede magtbeføjelser.

 

Kilde:

Anonymous 2018: Erdoǧan’s Ottoman gang ’Osmanen Germania’ banned in Germany. ANF, 20. juli 2018