6. oktober 2018: Dokument: De Syriske Demokratiske styrker har vist sig som troværdige, effektive kampstyrker, der overholder lovene for væbnede konflikter

Den Vestlige alliance mod Islamisk stat:

De Syriske Demokratiske styrker har vist sig som troværdige, effektive kampstyrker, der overholder lovene for væbnede konflikter

De Syriske Demokratiske Styrker (SDF) er ikke blot kampsoldater i felten. Den tidligere hovedstad for Islamisk Stat, Raqqa, har været vidne til en serie angreb fra sovende Islamisk Stat celler gennem de seneste måneder. En gruppe på 30 medlemmer af SDFs særlige sikkerhedsstyrker gennemførte d. 29. september en omfattende aktion mod en Islamisk Stat-celle, der brugte to huse i Basilgaden i Raqqas bydel Diriyah som skjul for deres aktiviteter. Under aktionen blev to IS-medlemmer dræbt og 5 taget til fange. Store mængder våben, granater, eksplosionsbælter og mængder af hjemmelavede miner og boobytraps blev beslaglagt, sammen med en køreklar bilbombe. De redegjorde dagen efter offentligt for, hvad der havde fundet sted under aktionen.

Dokument:

Den vestlige alliance mod Islamisk Stat (CJTF-OIR) offentliggjorde d. 10 september starten på SDFs angreb mod resterne af Islamisk Stat i Hajin

SYDVEST ASIEN – De syriske demokratiske styrker har d. 10 september indledt operationer på landjorden i fase tre af Operation Roundup.

De Syriske Demokratiske Styrker, SDF, offentliggjorde d. 10 september starten på Hajin operationen mod Islamisk Stat efter lang tids forberedelse. Der er befriet områder, både i nord og i syd, i de tre uger, der foreløbigt er gået, men resultaterne er ret begrænset målt i forholdet til områdets størrelse.

Operationerne på landjorden, der støttes af koalisionens grænseoverskridende luft- og artilleri-angreb, vil udrydde resterne af Islamisk Stat fra Syrien langs det midterste løb af Eufrat floddalen ned mod den Syrisk-Irakiske grænse.

Operatiion roundup begyndte d. 1 maj 2018. Fase 1 udryddede succesfuldt Islamisk Stat nær Baghuz i det nordøstlige Syrien d. 15 Maj. Fase to fjernede Islamisk stat fra byen Dashisha i Syrien d. 20 juli. Forberedende operationer for fase tre begyndte d. 4 august, og operationer på landjorden vil fjerne resterne af Islamisk stat fra Hajin og de resterende dele af Deir Ez Zor’s landbrugsområder øst for Eufrat floden.

De Syriske Demokratiske styrker har vist sig som troværdige, effektive kampstyrker, der overholder lovene for væbnede konflikter.

”Vi vil fortsætte med at støtte vores SDF partnere i vores fælles kamp mod Islamisk Stat i Syrien, og vi takker SDF for de utrolige bidrag og ofre de har ydet på vegne af det internationale samfund”, sagde Generalmajor Patrick Roberson, kommendør for specialoperationerne under Joint Task Force – Operation Inherent Resolve.

SDFs operationer, støttet af koalisionen har været medvirkende til bekæmpelsen af Islamisk Stat og har befriet millioner af syrere fra et brutalt terrorvælde. Fjernelsen af Islamisk Stat fra slagmarken har også modarbejdet terrororganisationens evne til at rekrutere, træne, udstyre, financiere, planlægge og udføre angreb overalt i regionen og i resten af verden.

”De multi-etniske Syriske Demokratiske Styrker er fortsat engageret i befrielsen af befolkningen i det nordøstlige Syrien fra Islamisk Stats kontrol og i at gøre ende på de menneskelige lidelser i området”, sagde Roberson. Også fremover, vil vi fortsætte med koordineringen med SDF og andre partnere for at fremme den regionale sikkerhed og stabilitet, som vil sikre Islamisk Stats endelige nederlag.

Combined Joint Task Force – Operation Inherent resolve vil forblive engageret i bekæmpelsen af Islamisk stat i afgrænsede dele af Irak og Syrien, og i at hjælpe med de fastsatte betingelser for opfølgende operationer, der kan øge den regionale stabilitet.

Kilde:

CJTF-OIR announces the SDF assaults on ISISS remnants in Hajin has begun. Syria.liveuamap.com11. September 2018.