6. oktober 2018: Dokument: Druzerne I Suwayda takker YPG og SDF for deres tilbud

Drusiske kvinder fra landsbyer i As Suwayda provinsen, der i slutningen af juli blev kidnappet af Islamisk Stat, efter en voldsom selvmorderbombe-aktion i byen As Suwayda, der kostede 250 mennesker livet. Se pkt 3 i artiklen: august 2018: Geografisk gennemgang af vigtige begivenheder i Syrien i juli måned, knyttet til dagens kort.

Dokument:

De åndelige ledere for den druziske islamiske bevægelse har offentliggjort en takkeskrivelse til SDF for deres erklæring om, at de er parat til udveksling af arresterede bandemedlemmer til gengæld for de mennesker, der blev bortført af Islamisk Stat fra Suwayda.

En repræsentant for lederne af den åndelige druzisk-isamiske bevægelse,  Shêx Hikmet Selman Al-Hijrî har udsendt en erklæring i anledning af, at SDF, for at hjælpe Suwaydas folk, er parat til at frigive Islamisk Stat-fanger til gengæld for de indbyggere i Suwayda, der er blevet bortført af bander fra Islamisk Stat. Den åndelige ledelse takker i erklæringen YPG (People’s Defense Units) og SDF (Syrian Democratic Forces). Erklæringen indeholder følgende: “Som den druziske islamiske bevægelses spirituelle ledelse hilser vi jer med fred og udtrykker som kvinder og mænd i Suwayda, der ønsker fred vores dybfølte loyalitet over for jer. Vi kæmper alle på samme front for vores værdighed, og vi drikker fra den samme brønd. Hvad vi har læst om lederskab, succes og historie har styrket vores bånd. I den erklæring, I udstedte i går, og det, som I skrev om bortførelse, voldtægt og mord, som vores borgere har været konfronteret med, er et tegn på det bånd, der knytter os sammen. Vi følger alle intensivt kampen for at befri Afrin fra det onde og fra tyrkerne. Den tilgang I har lagt frem og jeres forslag, er tegn på jeres værdige holdning og er en stor dyd i Allahs øjne. Da vi er helt klar over, at I ønsker fred og broderskab blandt folkeslagene, giver vi også udtryk for, at vi ikke er overraskede over at se jeres værdige holdning. Vi vil endvidere gerne takke jer for jeres indsats, der er af stor værdi, fordi vi ønsker frihed for de kvinder og børn, der er blevet bortført af Islamisk Stat. Det er vores bøn til Allah, at alle bortførte syriske borgere kommer fri, og at alle sekter og grupper bliver forenet under en broderskabets paraply. Vi tror på, at Allah ikke vil lade vores bønner og anstrengelser være forgæves og vil belønne os med gidslernes tilbagevenden. “