21. december 2018: Støtte fra befolkningen bag frontlinien i Deir-Ez-Zor-provinsen

Borgere fra alle sider af tilværelsen understøtter SDF bag fronten for de operationer, der for tiden finder sted for at befri Hajin by for invasionen af Islamisk Stat.

Automekanikere fra Deir Ez-Zor har oprettet et autoværksted bag frontlinierne for at kunne servicere kamptropperne omkring Hajin. ”Bilerne er ekstremt vigtige i operationerne, og det er hævet over enhver tvivl,, at de bærer på størstedelen af deres lasteevne. Det er derfor, de bryder sammen så hurtigt.”

Den operation, der blev igangsat d. 10. september af de Syrisk Demokratiske Styrker (SDF) for at befri byen Hajin i Deir-es-Zor provinsen, der er besat af Islamisk Stat, fortsætter nu med fornyet styrke.

Kampstyrkerne fortsætter operationen med at befri de sidste by nordøst for Eufrat floden, der stadig er besat, trods dårligt vejr, mens befolkningen i det nordlige og østlige Syrien fortsætter med at understøtte styrkerne på alle mulige måder, ligesom de har gjort siden starten af revolutionen.

Borgere fra alle sider af samfundslivet i det nordlige og østlige Syrien understøtter i stor udstrækning styrkerne bag fronten, og bidrager til, at operationerne kan rydde landområderne for bander.

Folk, der arbejder i bil-industrien bag frontlinierne i Hajin reparerer bilerne for SDF. Motoreksperten Mihemed Hemo har længe været involveret i operationerne, og siger, at de støtter revolutionen gennem deres faglige arbejde.

Hemo fortæller, at han tidligere har deltaget i adskillige SDF operationer og tilføjer: ”De biler, der bruges i operationerne bryder hurtigt sammen, og det er meget dyrt og tidsrøvende at skulle sende hver eneste af dem til byen for at blive repareret. Så her bag frontlinjerne indrettede vi det her reparationsværksted og vi ordner bilerne her.”

Hemo tilføjer, at han ofte tager ud til de forreste frontlinjer for at reparere køretøjer: ”Det her er en krig. Vi deltager i den på den her måde. Kamptropper slås med våben, lærere med deres blyanter, vi slås med vores arbejde som bilmekanikere.”

Hemo fortæller, at han besøger sin familie i Rimêlan i Cizirê kantonen hver anden uge, når kampene ikke er alt for intense, og at han altid er parat til at tage til sit autoværksted når kampene blusser op.

En ung mand, der hedder Necirvan Hesen siger, at han har arbejdet i et reparationsværksted i 7 år, og at han har arbejde i det autoværksted, der er indrettet bag frontlinierne for SDF i det sidste år.

Necirvan Hesen færdiggør sin militærtjeneste i autoværkstedet, og vil gerne også bagefter arbejde med SDF

Necirvan Hesen fortæller, at han også har været værnepligtig: ”Vi færdiggør også vores militærtjeneste her, og vi deltager i operationerne sammen med vores kamptropper. Bilerne er ekstremt vigtige i operationerne, og det er hævet over enhver tvivl,, at de bærer på størstedelen af deres lasteevne. Det er derfor, de bryder sammen så hurtigt.”

Necirvan vil gerne arbejde sammen med SDF efter at han har udtjent sin værnepligt, og tilføjer, at han ville være lykkelig for at vide, at han bidrog til revolutionen og til landets frihed.

Banderne under IS erklærede et såkaldt kalifat efter at de havde invaderet Mosul i 2014. Efter at de havde spredt sig udover hele Syrien og invaderet Raqqa, ændrede de navnet og påstod, at de havde udråbt en stat.

Med befrielsen af Hajin by, vil IS banderne for første gang siden 2014 være helt ryddet nord og øst for Eufrat.

 

 

Kilde:

Anonymous, 2018: Support for SDF behind the frontlines in Deir ez-Zor. ANF, 29. Nov. 2018.