D. 23. januar 2019: Sultestrejke – et råb om hjælp! 

Siden 8. november har Leyla Guven, medformand for det venstreorienterede tyrkiske Folkets Demokratiske Parti (HDP), valgt i den østtyrkiske by Hakkari, sultestrejket med krav om at afslutte isolationen af det kurdiske folks leder Abdullah Ocalan. Ocalan har siddet isoleret i et tyrkisk fængsel i 20 år.

Leyla Güven, har sultestrejket i over 76  dage

Leyla indledte sultestrejken i det tyrkiske fængsel i protest mod den manglende fair rettergang for tusinder af politiske fanger i Tyrkiet. Leylas helbredsmæssige tilstand forværres dag for dag, imens det tyrkiske regime og omverdenen ignorerer Leylas legitime krav omkring bedre retslige forhold for politiske fanger i Tyrkiet.

Hvorfor vælger en ledende kurdisk politiker at sultestrejke?

Hvorfor vælger hun at sætte livet på spil i den politiske kamp?

Når undertrykkelsen og håbløsheden bliver for stærk, er der mange kurdere, der vælger at sultestrejke. Når kurdiske byer og folkevalgte bestyrelser bliver besat af regimets militær –

Når folkevalgte parlamentarikere, borgmestre, journalister, forkæmper for menneskerettigheder sættes i fængsel på ubestemt tid – Så gør håbløsheden at mange af disse sultestrejker. Ikke mindst Leyla Güven, der er blevet symbolet på den folkelige modstand mod det tyrkiske regimes undertrykkelse af kurderne!

Sultestrejken er et råb om hjælp!

Undertrykkelsen af kurderne kan standses, hvis FN, EU og andre humanitære organisationer lagde alvorligt pres på det tyrkiske regime.

Desværre sker det ikke!

Vestlige lande og institutioner, der priser demokrati og menneskerettigheder, er fuldstændig tavse. Vi finder det dybt bekymrende, at et europæisk lande  ikke er i stand til, at sige fra over for det tyrkiske regimes pres

Det er lykkedes det tyrkiske regime at lukke munden på de vestlige politikere og journalister. Deres tavshed er med til at støtte det tyrkiske regimes grusomheder.

Kurdere i Danmark og hele Europa afholder demonstration  d.26.1. kl. 13. Vesterbrotorv og afslutter det  på DR Emil Holms Kanal 20

0999 København C kl. 16

Vi kræver, at tavsheden mod det tyrkiske regimes undertrykkelse bliver brudt!

Vi kræver, at Europas regeringer, også den danske, sætter handling bag modstanden mod det tyrkiske regimes undertrykkelse.

Med venlig hilsen

Saime Bilen