11. oktober 2019: Mc Gurk: Washingtons tilbagetrækning er en belønning til Rusland, Iran og Islamisk Stat…Trump forstår intet om politik

Den tidligere amerikanske udsending for den den Internationale Koalition mod Islamisk Stat Brett McGurk har i en ræke tweets på Twitter udtrykt sin vrede og beklagelse over Det Hvide Hus’ udtalelse om at ville trække sig tilbage fra det nordlige og østlige Syrien.

McGurk har i en af sine tweet skrevet: Trump har efter én eneste samtale med en udenlandsk leder foræret en gave til Rusland, Iran og Islamisk Stat”.

Videre har har skrevet: ”Der er en tilsvarende fejl i kernen af USAs udenrigspolitik over hele linjen: Maksimalist mål for en minimalist præsident, kombineret med manglende indsats for at vurdere fakta, udvikle muligheder eller forberede sig på det uforudsete. Vores udsendte personale er efterladt tilbage i en udsat situation ved de mindste gnidninger.

Han tilføjer: Trump tog en ligeså impulsiv beslutning, da jeg stod for politikken. Jeg trak mig tilbage på grund af det, og jeg står ved hvert eneste ord i denne strid. Denne aften er en sørgelig gentagelse, men ser endnu værre ud, da amerikanske talsmænd siden da overbeviste SDF om, at de planlagde at blive.”

Han noterer sig, at ”USAs officielle talsmænd helt klart bandt SDF op på en ”sikkerhedsmekanisme”-plan, hvor de fjernede alle forsvarsbarrierer på den syriske side af grænsen for at forhindre en tyrkisk indmarch.”

McGurk pointerede, at ”Den tyrkisk foreslåede ’sikkerhedszone’ effektivt vil  udvide Tyrkiets grænse 30 km ind i Syrien, der omfatter kristne, kurdiske og andre sårbare minoriteters områder”.

”Tyrkiet har hverken intentioner, ønske, eller kapacitet til at administrere de 60 000 indsatte i al Hol lejren, som Pentagon advarer om, er kernen for en genopstået Islamisk Stat. Hvis man tror noget andet, er det at spille hensynsløs hasard med vores nationale sikkerhed”

”Udtalelsen fra Det Hvide Hus her til aften om Syrien, efter Trumps samtale med Erdogan demonstrerer en komplet mange på forståelse af noget som helst, der foregår på jorden. De ”forenede Stater” holder ingen fra Islamisk Stat tilbage. De er alle sammen holdt tilbage af SDF, som Trump netop har overgivet til Tyrkiet.”

Kilder:

Anonymous, 2019: McGurk: Washington’s withdrawal a rewarding gift to Russia, Iran and ISIS…Trup does not understand anything in politics. ANHA, 7. Oktober 2019.

Twittermeddelelser fra Syria.liveuamap.com