14. november 2019: Hvordan Islamisk Stat blev til Den Syriske Nationale Hær

Som en del af planen for at erobre nord og Øst Syrien, har den tyrkiske stat knyttet en række lejesoldat-bander sammen under navnet ”Syriens Nationale Hær”. De fleste af disse bander omfatter også folk og ledere fra Islamisk Stat lejesodatstyrker. Den tyrkiske forsvarsminister Hulusi Akar kalder den ”regionens folkeslag”, mens den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan kalder dem ”mujahideen rebeller”.

Hawar news agency har fået fat i navne og nærmere oplysninger om 76 ledere og folk fra Islamisk stat, som den tyrkiske stat har givet anden uniform på og rekrutteret til at føre krig imod Nord- og Øst Syrien.

Snesevis af disse personer har begået krigsforbrydelser i Homs, Hama, Suweida, Ghouta og mange andre byer. Blandt dem er lejesoldaten Sufian Al-Qesm, der deltog i kidnapningen af amerikaneren Peter Kassig, og halshuggede ham i Idlib og offentliggjorde sin grusomme gerning på internettet. Der er også Hevrin Khalafs morder Abu Saddam Ansari.

De folk, der kæmpede med Islamisk stat lejesodaterne, mødtes med tyrkisk-støttede lejesoldat-grupper  omkring byen Azaz nord for Aleppo og angriber nu sammen med den tyrkiske hær Serêkaniyê og Gire Spi. Over to artikler har ANHA news anført oplysninger om 76 ledende medarbejdere fra Islamisk Stat som Tyrkiet har stationeret i Nord og Øst Syrien, hvor de er gået til angreb på kurdere og andre mindretal under navnet Den Syriske Nationale Hær.

Vi refererer her 4 udvalgte eksempler på de oplysninger, ANHA har indsamlet for de 76 ledende medarbejdere fra Islamisk Stat:

Abdullah Ehmed Abdullah. Født i 1991 i Humus. Han tilsluttede sig Islamisk Stat i 2014 og tog del i organisationens efterretningsvæsen. Han udførte et angreb mod den Internationale koalitions lufthavn. Han flygtede til Ghouta. Han var involveret i omfattende tyverier og røverier. Han tilsluttede sig El Hamza divisionen i 2016, hvor han bevægede sig rundt i områder, som Tyrkiet har kontrol over. Han er nu i Serêkaniyê.

Sofyan El Qishim, Kodenavn: Ebu Sofyan El Nihêmi. Født i Tedmur (Palmyra) i 1985. Han sluttede sig til Islamisk Stat i 2013. Han er en af grundlæggerne af Islamisk Stat i Syrien. Han er kendt som hærchef i Damaskus. Han tog del i angrebene mod Tedmur, Homs, Hama og Tenef regionerne. Han er ansvarlig for bortførelse og drab på drusere og Ismailiere i Hama, As-Suwayda og Selamiya. Han offentliggjorde en video på YouTube, der viste halshugningen af den amerikanske hjælpeorganisationsarbejder Peter Kassig

Abdullah Elzirir: Kodenavn Ebu Cehfer. Han blev født 1991 i Humus., og tilsluttede sig El Nusra i 2012. I 2014 meldte han sig hos Islamisk Stat i Damaskus. Han deltog i kampe i Damaskus, Aleppo og Elbitir. I 2017 tilsluttede han sig de tyrkiske styrker og modtog militær træning. Han oprettede Liwa El Islam banden under vejledning af Tyrkiets efterretningstjeneste MIT. Med denne gruppe deltog han i besættelsen af Afrin. Nu er han i Gire Spi.

Mohamad El Hemdan: Kodenavn Decane El Iraqi. Han blev født i Irak i 1980. I 2003 flyttede han til Syrien og bosatte sig i Humus. Han er en af grundlæggerne af Islamisk Stat. Han var militær Emir i Sehra provinsen og tog del i kampene i Humus, Damaskus og Hama. I 2017 flyttede han fra Hama til Idlib og grundlage Sultan Murat battalionen Siqur Elbadiyê. De fleste medlemmer af gruppen var medlemmer af Islamisk Stat. Hans battalion var med i angrebet på på Afrin. Nu er han i Girê Spi.

Kilder:

Anonymous, 2019: How ISIS turned into the Syrian National Army? ANHA, 9. November 2019

Anonymous, 2019: ISIS members are criminal army now in National Syrian Army – 2.  ANHA, 10. November 2019