22. november 2019: Nord og Øst Syriens udenrigstjeneste overgiver et forældreløst barn til Danmark

22. november

Nord og Øst Syriens udenrigstjeneste overgiver et forældreløst barn til  Danmark

En delegation fra Danmark  ankom onsdag d. 20. november til Simalka-grænseovergangen mellem Rojava og Irakisk Kurdistan for at møde repræsentanter for den Autonome Administration og  afslutte de endelige procedurer for modtagelsen af en baby, der var blevet stadfæstet som barn af en dansk mor og en hollandsk Islamisk Stat-kriger.

Den danske delegation omfattede Christopher Vivek, en repræsentant for det danske udenrigsministerium, Kim Vitessna, koordinator i det danske politi, og Dr. Henrik Stausreb.

Delegationen blev modtaget af Abeer Elia, vice-udenrigsminister i Nord Øst Syrien, Newroz Khalid, der rrepræsenterer kvindebevægelsen i Nord Øst syrien, Simaf Yusuf og Stair Yousef fra udenrigstjenesten i Nord og Øst Syrien og Eilan Issa fra de kvindelige forsvarsenheder YPJ’s pressetjeneste.

De to delegationer holdt et lukket møde forud for et pressemøde, hvor de underskrev en protekol og udleverede den 11 måneder gamle baby til de danske myndigheder efter en klinisk medicinsk undersøgelse, der blev foretaget af den danske læge Henrik Stausreb.

”Besøget kom i stand som en humanitær pligt til at modtage babyen, i samarbejde med Nord- og Øst Syriens udenrigstjeneste”, fortalte repræsentanten for det danske udenrigsministerium Christopher Vivek til nyhedsbureauet ANHA.

Vivek takkede Den Autonome Administration  for et godt samarbejde og en god humanitær indsats.

Kilde: Anonymous, 2019: AA delivers a baby of Danish origin to Danish Foreign Ministry. ANHA, 21.11.2019