3. november 2019: SDF efterlyser en rekonstruktion af det syriske militæ

Den aftale, der kort efter den tyrkiske invasion blev indgået mellem SDF, Assad og Rusland er baseret på en gensidig anerkendelse af, at den syriske hær behersker størstedelen af Syrien vest for Eufrat, mens SDF behersker størstedelen af Syrien øst for floden. Den Syriske Hær har i den forbindelse fået adgang til en række områder i Nord Øst Syrien, hvor de som grænseposter markerer den syriske grænse overfor Tyrkiet. De har indtil nu kun i meget begrænset omfang indgået i det aktive forsvar for af det syriske territorium, hvor Tyrkiet har brudt den eksisterende våbenhvile og har søgt at trænge længere ind i Syrien.

Den syriske hær har ikke desto mindre gennem syriske medier opfordret medlemmer af SDF til at tilslutte sig den syriske hær. Den Syriske Demokratiske Styrkers (SDF) generalstab her derfor d. 30. oktober udsendt følgende erklæring:

Vedrørende det syriske forsvarsministeriums opfordring til SDF om at tilslutte sig den syriske hær

Det syriske forsvarsministerium har i dag udsendt en meddelelse, hvor de opfordrer SDF til at tilslutte sig den syriske hær for at forsvare landet mod den tyrkiske aggression.

Ligesom vi gjorde vores position klar fra begyndelsen af angrebene, bekræfter vi endnu engang, at vi hilser enhver indsats fra alle sider velkommen, hvis det kan bidrage til en forenet holdning overfor den tyrkiske aggression mod vores land og vores folk. Integrationen af den syriske hær og de Syriske Demokratiske Styrker kan kun opnås gennem en politisk aftale, der anerkender og bevarer SDFs autonomi i den region, de har beskyttet, hvilket kræver, at det syriske militær bliver rekonstrueret.

Medlemmerne af de Syriske Demokratiske styrker har i årevis stået i spidsen for kampen mod Islamisk Stats terrorisme på vegne af alle syrere og menneskeheden. De har kæmpet effektivt og har tilbageerobret hele det territorium, som tidligere var behersket af Islamisk Stat i Nordsyrien. SDF har skabt en udsøgt og stabil militær struktur. Vi afviser kategorisk det syriske forsvarsministeriums udtalelse, der retter sig mod enkeltpersoner og personel indenfor SDF, og gentager, at enhver alvorligt ment anmodning om integration af de militære styrker nødvendigvis må diskuteres med SDFs ledelse med det formål at skabe en konstruktiv dialog. Det er den eneste løsning på den langvarige interne konflikt mellem De Syriske Demokratiske Styrker og Den Syriske Hær.

De Syriske Demokratiske Styrkers Generalstab, d. 30. oktober 2019.